Майка ми имаше леля, която живееше в съседство и обичаше безусловно. Когато била дете и се връщала от училище, отивала директно в съседната врата на обяд. А най- любимото и била доматената супа. Майка ми е била дете с труден за угаждане вкус и това е едно от нещата, които е приемала без пазарлък. Тя не забелязва как спомените за любимата и леля се изписват на лицето и , докато приготвя супата и как тъничка усмивка я връща в детството току пред очите ми.
Ето и продуктите:
1- 2 буркана/консерви домати , в зависимост от количеството, което искате да направите
1- 2 с.л. брашно. Пада се 1 с.л. брашно на буркан домати
вода
фиде
Запържете брашното, до порозовяване в малко слънчогледово олио или масло.
Пасирайте предварително доматите и ги изсипете при брашното. Кипнете ги и варете десетина минути, докато течността стане еднородна и се сгъсти. Добавете захар , за да убиете киселия вкус на доматите, 2-3 с.л. или колкото изисква супата. Долейте с предварително кипната вода, за да разредите според предпочитанията си, не трябва да е нито твърде течно, нито пък на пюре. Добавете начупеното фиде и варете до готовност на фидето. Сол не е нужно да се добавя, но пробвайте на вкус. Добавете и чер пипер, ако искате.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар