неделя, 7 август 2016 г.

Разкошна лятна панцанела



Здравейте летни кулинари,

днес съм подготвила за вас една любима моя салата- панцанела с патладжанени рулца. На вашето внимание продуктите , както следва:

1 патладжан
2 филии стар хляб
2 узрели средни домата
2 скилидки чесън
1 клонка босилек, цели листа
ок. 50- 60 г кози кашкавал
по желание - маслини


Приготовлението е доста лесно. Накиснете нарязания на тънки ивици патладжан, изкиснете го със сол за около час, изплакнете го и изпечете, докато омекне и покафенее, но не се разпада.












Подгответе доматите (измити, обелени, нарязани), обелете скилидките чесън и ги счукайте. Нарежете толкова парченца от кашкавала, колкото са ивиците патладжан.






Сложете във всяко резенче син домат по едно листо босилек и едно парче кашкавал, навийте и забодете с клечка за зъби или дървено шишче.


Запечете ги в предварително загрята фурна,  докато кашкавалът започне да се разтича. През това време изпечете в тостер или под грила двете филии х;яб. Остава да сглобите салатата: сложете в купа доматите, начупениат хляб и патладжанените ролца; залейте със сос от счукания чесън, зехтин, оцет и сол. Залейте салатата и доукрасете с маслинки и босилек.


И не забравяйте, че стилът и вкусът са въпрос на индивиадуален избор и ако за баба италианка тази салата е проста и обикновена, то за баба ви от Полски Тръмбеш може да върхът на сладоледа.

Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Диди,изглежда страхотно,обожавам патладжани. Май ще ме изкушиш да ги сготвя и да се уверя, че и на вкус е така :)

    ОтговорИзтриване
  2. Davai Ani, naistina e vkusno. :) Radvam se, che odobrqwash.
    Pozdravi

    ОтговорИзтриване