сряда, 24 януари 2018 г.

Брускети с мариновани шпроти

Здравейте,

днешната ми публикация е свързана с нещо вкусно и свежо за зимната душа. Много пивко мезе, което ще се хареса и на по- претенциозните ви гости. Съветвам ви да си изберете хубави мариновани шпроти, не от консерва, а в стъклено бурканче. Трябва ви и плътен непорест хляб- в мой вариант е лимецов с квас, случайно и без претенции.

Продукти за 6 броя:

1/2 бурканче отцедени шпроти
6 филийки хляб
1 връзка магданоз
кората от половин лимон
сокът от лимона
сол на вкус при нужда

Нарязвате магданоза, разбърквате със сока и кората от лимона и шпротите. Слагате от сместа върху препечените филийки и сервирате! Найс, а?


Добър апетит!

1 коментар: