четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Крем супа от целина в чаша

Здравейте,

ето ме отново с една симпатична есенно- зимна рецепта. Моето днешно предложение цели да върне славата на този кореноплоден зеленчук и да ви покаже колко лесно се приготвя. Някои ще кажат, че се бели трудно, но аз пък ще отвърна, че се сварява лесно. Това я прави подходяща за приготвяне, ако бързате.  Какво ви е нужно за порция за двама (за четирима удвоете порциите):
- 1/2 глава обелена целина, нарязана на кубчета
- 1 голям стрък праз
- 2 скилидки чесън
- 2 средно големи картофа
- копър

Нарязвате праза и в петлитрова тенджера го задушавате за 5-7 минути на умерен огън, добавяте накълцания чесън и целината на кубчета за още 5 минути. Докато се задушават продуктите, ви съветвам да си кипнете 1,5 Л вода в електрическа кана. Това е моят метод за правене на бързи супи, който печели време. Този трик има още една положителна страна- запазва се силната температура на готвене, без да се прекъсва процеса с резки спадове. Добавете нарязаните на кубчета картофи и изсипете горещата вода в тенджерата. Тя трябва да покрива продуктите, без да е в излишък, за да не стане водниста супата. След като заври, отчетете 20 минути или докато продуктите омекнат. Преди да свалите от огъня, добавете сол и черен пипер на вкус.
Подгответе си блендер, за да разбиете супата и изсипете в него съдържанието на тенджерата(най- вероятно на два пъти) . Сложете и нарязания копър. Блендирайте и сервирайте. Супер лесно и стоплящо.



Да ви е сладко!

2 коментара: