събота, 22 февруари 2014 г.

Ден и нощ с Чарлс Дикенс

Здравейте,

Правих серия снимки със сладкиш "Ден и нощ" по рецепта на моята приятелка Галина "Бланка Бълбук- бълбук". Включих и подарък за рождения ми ден- перо с мастилница, в който подозирам, че пръст има същата особа.




Ето и рецептата:
- 4 яйца
- 1. ч. ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/2 ч.ч. прясно мляко или вода
- 2 ч.ч. брашно
- 1 пак. бакпулвер
- 1 пак. ванилия
- 2. с. л. какао
- 1 бурканче сладко/мармалад/конфитюр

Рабъркваме всички продукти заедно. Половината смес изсипваме в намазнена тава с размер ок. 25 см печем на 180- 200 градуса, когато се зачерви я изваждаме от фурната и намазваме със сладкото. Към другата част от сместа прибавяме какаото и изливаме върху сладкото. Връщаме във фурната и печем само отгоре.






Много лесна и благодатна рецепта. Направете я преди Коледа, ако сте вдъхновени от Дикенс и направете компания на близките си на чаша горещ шоколад и "Коледна песен".







Няма коментари:

Публикуване на коментар