Здравейте,
Въпреки, че има много рецепти за подобен тип лазаня, реших и аз да се присъединя към общата страст за вегетарианска и по- здравословна кухня . Моят подтик да изпробвам ястието беше, че не искам да смесвам месо с паста, а и не обичам сосовете от типа на бешамела. За мен те само утежняват ястието и стомаха ви. И така опростяваме съставките. Има известен брой калории заради сирената, но пък има и доста зеленчуци. Освен това, както вече стана дума, оползотворявате варената тиква, която е останало от друго ястие.
Да подредим съставките:
- 1 пакет пресни кори за лазаня ;
- около 600- 700 г тиква сварена на пара и намачкана, както предпочитате- до гладкост или по- небрежно; можете да я посолите на вкус и да добавите подправки по ваш избор. Тиквата е другарче с чер пипер, индийско орехче, червен лют пипер и т.н.
- 1 пакет замразени броколи;
- 1 кофичка рикота или друго меко кремообразно сирене
- 1 пакет твърдо пушено сирене;
- 50- 100 г горгонзола
- 100 г сирене грана падано или твърд кашкавал, настъргано ;
- 5- 10 чери доматчета;
- 3- 4 с.л.галета;
- 1- 2 стръка розмарин
Намаслете продълговат съд с олио. Сложете от овкусената тиква на дъното. Добре е на първата кора да сложите от по- течните съставки.Тук- с рикота:
Продължавате да редувате с останалите съставки. Горгонзола, броколи и розмарин:
Смесете два вида сирене. Тук- тиква, рикота, чери домати, броколи, пушено сирене:
На последния ред, поръсете с настърганото грана падано. Върху него поръсете и галетата, за хрупкава коричка.
Печете до зачервяване за около 30-40 минути.
Хапвайте, докато е топла. Става за четири порции, или две- за изключително прегладнели лакомници. Добър апетит!
браво :)
ОтговорИзтриванеDa pokanim na degustacionno menu? :)
ОтговорИзтриване