събота, 28 ноември 2015 г.

Постни ябълкови сладки

Здравейте отново, скъпи кулинарни ентусиасти. С наближаването на постите, с отминаването на есента и в разгара на есенно- зимната кухня имам предложение за постни сладки с плодове за вас. Преди известно време видях ябълково брашно по магазините и реших, че неминуемо трябва да го включа в нещо. Ето моето предложение.



сухите съставки:

* 1/2 ч.ч. брашно от кестени (или друго);
* 1/2 ч.ч. брашно от ябълки;
* 1 ч.ч. овесени ядки;
* 1/2 ч.ч. кокосови стърготини;
* 1/2 ч.л. канела

Разбърквате гореизброените продукти и добавяте:

* 2 пълни с.л. масло от кокос;
* 2 с.л. сироп от агаве или мед;
* 3 с.л. дюлево пелте (или друго желе или сладко);
* 1 ч.л. екстракт от ванилия;
* 2 неголеми, настъргани ябълки;
* сокът от половин лимон

Размесвате всичко с ръка или лъжица, и като отмервате със супената лъжица оформяте плоски топчета. Печете 20 минути на 200 С в предварително загрята фурна.



Забележка: В тестото не съм добавяла никакви набухватели. Ако искате можете да си сложите и смлян карамфил.

Надявам се да ви допаднат. Нека коледното настроение започне сега!

Искрено ваша,

Аз

Няма коментари:

Публикуване на коментар