четвъртък, 23 юни 2016 г.

Тропически чия пудинг

Слънчева юнска закуска 


 

Дните се затоплят и удължават. Сутрините успявам да изляза на балкона, да закуся и да погледам планината. Ако напиша книга някой ден ще се казва "Сутрин на хилядата ритуала". Не знам дали всички хора имат своите лични ритуали сутрин, как посрещат деня и как биха искали той да започва, но знам, че аз притежавам привички , в които се разпознавам и знам, че ето този навик е нещото, което ме описва сред хиляди други хора. Обичам закуската, обичам си топлата напитка, била тя чай или кафе, обичам разходката с кучето и да наглеждам цветята си колко са поникнали, порастнали, дали са цъфнали, дали миришат и мамят пчелите... Какво говоря дори кучето ни има ритуали сутрин и следи внимателно дали се изпъляват по план.

В началото на лятото  ми се иска нещо слънчево и свежо, за да захраня слънцето и да му дам сила. Нещо лесно и сладичко, което да ми даде енергия в съботната сутрин за целия ден. Чух много добри отзиви за чия пудингите и реших да си направя.

 Съставките за две порции:



- 4 ч.л. чия
- 1 манго
- водата на консерва ананас от 400 г
- 1 банан
- няколко резена ананс от консервата по желание
- шам фъстък
- кора от лимон
- кленов сироп
- мента по желание за украса

Мангото се пасира с водата от консервата. Сместа се разделя в две чаши и в тях се разбъркват по 2 ч.л. чия. Накисва се за минимум 20 минути. Ще се желира, разбъркайте добре на дъното. Може да го  накиснете от предния ден и да го оставите в хладилника. За сервиране: върху пудинга нарежете ананс и банан на колелца до запълване на чашите. Добавете шам ъстъка и кората от лимон. Поръсете с кленов сироп по желание.

Добър апетит.


Няма коментари:

Публикуване на коментар