събота, 20 октомври 2018 г.

Печени праскови с мюсли


Печени праскови с мюсли (без захар)


                                                                       Първа слана
                                                                                                                       Вкусна топла гозба
                                                                                                                Слънчева утрин
                                                                                                                                                   Чора



Скъпи приятели, предлагам ви една много топла и лесна рецепта за закуска в есенните утрини. Изключително удачна в случаите, когато (все още) разполагате с не дотам зрели плодове и искате да ги направите по- вкусни.
Какво ви трябва:

- 2 праскови или нектарини, разрязани на половинки
- 2 с.л. мюсли без захар. Аз ползвам такова със сушени червени боровинки.
- 2 бучки масло
- 4 с. л. сироп от агаве и още малко за дъното
- 4 с. л. течна сметана или крем фреш + още за сервиране

Избирате средно голяма незалепваща тава. Нарязвате маслото на дъното. Поръсвате с малко сироп от агаве и добавяте четирите лъжици сметана. Нареждате разрязаните праскови със среза нагоре и слагате във всяка по една лъжица мюсли. Поливате с по една лъжица сироп от агаве и слагате в предварително загрята на 170-180 С фурна. Печете около 20 минути или до готовност. Препоръчвам ви да поливате прасковите през 5 минути с карамеления сос , който ще се получи на дъното на тавата.

Сервирайте ги топли с лъжица крем фреш.

Найс, а!?

До скоро


Няма коментари:

Публикуване на коментар