сряда, 24 октомври 2018 г.

Хляб с брашно от слънчоглед и тапиока (без глутен)

                                                                                                                         ШАТЪР
                                                                                                                         Мир под тихия покров
                                                                                                                         и прегръщане невинно!
                                                                                                                         Пир за двама: хляб и вино -
                                                                                                                         хляб е моята любов,
                                                                                                                         виното е грозд - сълза
                                                                                                                         от душата ми лоза…
                                                                                                                                  Емануил Попдимитров





Скъпи приятели на домашната храна, за днес съм ви подготвила вид хляб, който мъжът ми много харесва. Полезен вариант, ако търсите хляб без мая или сода. За набухвател се ползва бакпулвер и е изключително удачен за хора, които търсят именно такъв по редица причини.

Съставки:
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 2 яйца
- 1/4 чаша олио
- бучка масло, разтопено
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пак. бакпулвер
- 1/2 ч. чаша нишесте от тапиока
- достатъчно голямо количество брашно от слънчоглед, до получаването на консистенция с гъстотата на кексово брашно (около 2 чаени чаши). Винаги може да си смелите и сами, ако имате кафемелачка.
- подправки и билки по желание

Намазнете с масло и застелете с хартия за печене 18-20 см форма за печене. Всички продукти се разбъркват и се изсипват в тавата. Пече се в предварително загрята на 170 С фурна.

Този хляб е с по- влажна консистенция, нека това не ви притеснява. Винаги може да си препечете филийка и да мацнете отгоре лютеничка за разкош.

Да ви е сладко! 

1 коментар:

  1. Много ви благодаря за рецептата. Тапиоката е уникален продукт благодарение на своята универсалност и способността да се комбинира с различни текстури и вкусове в разнообразни кулинарни приложения.

    ОтговорИзтриване