на вашето внимание предлагам рецептата за едно изключително апетитно предястие- пълнени с крем от сирене патладжани.
Продукти:
2 патладжана, обелени и нарязани на тънки филийки по дължина
1 пакет крема сирене
100 г козе сирене
2 скилидки чесън
копър
2 с.л. орехов тахан
Загрявате фурната на 180 градуса.
В широка, плитка тава, застлана с хартия за печене и полята с олио, нареждате резените, като леко ги застъпвате. Поливате с малко олио и слагате да се пекат. Когато се зачервят, обръщате, за да се запекат и от другата страна- стават по- вкусни. Ако се наложи, сложете втора тава, с останалите патладжани. Важното е да не се покриват плътно, за да не се разкашкат и да могат да се навиват. Оставете ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и да се охладят.
Междувременно, подгответе плънката. Счуквате скилидка чесън, добавяте натрошеното сирене, крема- сиренето и 2/3 от копъра. Добавяте и лъжица-две зехтин. Разбърквате до хомогенност. Слагате по 1 ч.л. плънка в началото на всеки резен и навивате на рулце. Може да ги закрепите с коктейлна клечица или клечка за зъби.
Накрая, за разкош , поливате със сос от счукана скилидка чесън, орехов тахан и копър. Разредете с малко вода, за да придобие по- добра консистенция.
У нас щом и заклетите традиционалисти ги харесаха, да знаете, че нямат грешка!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар