вторник, 16 юли 2019 г.

Сурови таханови бонбони

Привет, привет!
Как сте? Очаквате ли новата рецепта? Този път ще ви зарадвам с нещо дребно, сладичко и изключително здравословно! 
Моя приятелка наскоро ме почерпи с подобни бонбони от масло, какао и бисквити. Реших да префасонирам рецептата в нещо не толкова калорично и подходящо за хора, които по различни причини не могат да консумират бяла захар, а страшно им се хапва нещо за душата. 

Да започваме? Какво ви трябва:
- 2 с. л. кокосово масло на стайна температура
- 2 с. л. орехов или сусамов тахан (или смес от двата)
- 2-3 с. л. сироп от агаве или кокосова меласа (или алтернатвно количество еритритол)
- по 4 капки етерично масло клементина и див портокал Doterra
- 2-3 с. л. сурово какао
- 3 с. л. ситно смлени орехи и още за овалване
- брашно от рожков 

Първо разбъркайте течните съставки. Добавете орехите и какаото. Добавете на етапи и по една супена лъжица количество рожков до образуване на обработваема гъста каша с консистенция на маслено тесто за сладки, което се отделя от стените при разбъркване. Сместта трябва да е гъста като пластилин и лъскава. 
Започнете да оформяте топчета с размера на лешник, които след това овалвате в смлените орехи. Приберете в плътно затворен буркан или кутия в хладилника и консумирайте с мярка и удоволствие. Бих казала, че по един два бонбона ще са ви напълно достатъчни, когато искате да заситите глада си за сладко. 
Изглеждат ето така: 


Нали са гиздави рошковци? И обещавам- много са вкусни!
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар