неделя, 21 юли 2019 г.

Бърз пълнозърнест хляб с орехи и сминдух

Привет мили хора,

днешната рецепта е за добрия стар нам насъщен. Ще се сдобиете без усилие и само след около два часа с много плътен и ароматен хляб.

Запретнете ръкави и подредете в следния ред (за количество от 750 г):
- 270 мл хладка вода
- 2 с. л. олио
- 1 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. захар
- 180 г бяло брашно
- 270 г пълнозърнесто брашно от лимец
- 1 ч. л. суха мая

След звуковия сигнал добавете шепа нарязани на едро орехи и 1/2 до една чаена лъжичка сминдух.
Моята пераркна е Мулинекс. Програмата е 5.
След изпичането, го оставям в изключения уред за още 30 мин. Това придава мекота и пухкавост на хляба.




Много е вкусен!
Да ви е сладко.

До скоро

Няма коментари:

Публикуване на коментар